ajdovščina
      kako do nas
      naša dežela
      podnebje
      gospodarstvo
      naši kraji

dediščina
      zgodovina
      naravna dediščina
      sakralna dediščina
      arheološka dediščina
      kulturna dediščina
      spomini
      osebnosti
      zgodbe
      običaji

doživetja
      pohodne poti
      oglejte si
      šport in rekreacija
      izleti

gostilne, kmetije
      gostilne
      izletniške kmetije
      osmice
      vinogradniške kmetije
      tradicionalne jedi

gostoljubno
      nočitve
      planinske koče
      pikniki
      lovske koče

koristno
domače
      vino
      sadje
      doma pridelano
      rokodelci
      spominki
utrinki
utrinki
društva
      kulturna društva
      športna društva
      turistična društva       humanitarna društva       mladinska društva       ostalo
utrinki
povejte vi
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina

tel.: 05 365 91 40
mob.: +386 31 355 110
e-pošta

Urnik:
pon - pet: 8:00 - 16:00
sob: 8:00 - 12:00

fotogalerija

Bobarski pohod na Sleme 2015

Preteklo je kar nekaj vode, preden smo se člani ŠKD Bob Višnje zopet okorajžili in jo mahnili tja čez grapo na nasproti ležeči hrib Sleme na severnem grebenu Nanoške planote. Na hrib, ki nam je bobarjem vsak dan pred očmi – tako blizu po vidnem spektru, pa tako daleč po dostopnosti …
Vroče popoldne prve sobote v juliju se je že prevešalo v drugo polovico, ko se nas je skupinica dobro razpoloženih pohodnikov odpravila peš iz Višenj preko Bele ter nato po strmem pobočju Nanosa navzgor na Orlovše in naprej na Sleme. Težki nahrbtniki so postajali vedno lažji, saj smo pridno praznili njihovo vsebino. Vročina je pač naredila svoje – dehidracije si res nismo želeli. Na vrhu pa veličasten razgled nazaj proti domu, enega »ta kratkega« za zdravje, fotografija za spomin in – najvažnejše – razvitje ter dvig simbola naše države – slovenske zastave, ki še vedno krasi drog na vrhu Slemena.
Povratek se je zavlekel v noč. Težko se je bilo posloviti od tako očarljivega večernega zahoda na Slemenu. Kot že neštetokrat doslej smo se zopet »po naključju« znašli pri naših vaških sosedih Belarjih, ki so nam tudi tokrat pomagali rešiti vse trenutne tegobe. Kljub temu, da so imeli organizirano svoje praznovanje, smo bili deležni njihove darežljivosti in sprejetosti. Lepo se jim zahvaljujemo za vse, kar večkrat delijo z nami. Še posebej pa se ob tej priložnosti zahvaljujemo Kantinarski družini, ki nam vedno pokaže svoje »veliko srce«. Od njih ne gremo nikoli žejni, lačni ali nesrečni.
Ko bo veter razcefral zastavo na vrhu Slemena, bo potrebno nabaviti in dostaviti novo. Takrat bo čas za nov bobarski pohod. Upamo, da bo tako prijeten in zabaven, kot je bil letošnji.

Robert Kobal


iskalnik