ajdovščina
      kako do nas
      naša dežela
      podnebje
      gospodarstvo
      naši kraji

dediščina
      zgodovina
      naravna dediščina
      sakralna dediščina
      arheološka dediščina
      kulturna dediščina
      spomini
      osebnosti
      zgodbe
      običaji

doživetja
      pohodne poti
      oglejte si
      šport in rekreacija
      izleti

gostilne, kmetije
      gostilne
      izletniške kmetije
      osmice
      vinogradniške kmetije
      tradicionalne jedi

gostoljubno
      nočitve
      planinske koče
      pikniki
      lovske koče

koristno
domače
      vino
      sadje
      doma pridelano
      rokodelci
      spominki
utrinki
utrinki
društva
      kulturna društva
      športna društva
      turistična društva       humanitarna društva       mladinska društva       ostalo
utrinki
povejte vi
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina

tel.: 05 365 91 40
mob.: +386 31 355 110
e-pošta

Urnik:
pon - pet: 8:00 - 16:00
sob: 8:00 - 12:00

fotogalerija

7. Bobarska noč v Višnjah

Lanski deževni prvi avgustovski vikend nam ni vzel poguma. Tudi letos smo člani Športno kulturnega društva Bob iz Višenj zavihali rokave in odločno pristopili k organizaciji 7. Bobarske noči. Letošnja napoved za nedeljsko popoldne ni obetala ravno brezskrbnega načrtovanja, pa se je na koncu kljub vsemu dobro izšlo. Vzorec dežnih kapelj nas je oplazil v večernih urah, ko so muzikantje že pošteno ogreli svoja glasbila, obiskovalci pa preverili na novo postavljeno in zelo pohvaljeno plesišče. Ker se nismo ustrašili in pustili odgnat, nas je tudi dež zaobšel in privabil na prireditveni prostor rekordno število obiskovalcev.
Ja, počasi pa že postaja naš vaški praznik tradicionalen. V osebno zadovoljstvo se je družit z ljudmi dobre in prešerne volje, ki se radi vračajo na to prireditev.
Kot vedno so nam tudi letos priskočili na pomoč in nas izdatno podprli v prvi vrsti domači podjetniki, ki vsako leto posebej veliko prispevajo v ta namen, da uspemo tudi ekonomsko preživeti. Izkazali so se tudi podjetniki in podjetja v širši okolici. Vsem smo hvaležni za pomoč in se jim zahvaljujemo za vse dobro, kar so doslej storili za nas. Se priporočamo tudi v naprej.
Kot ponavadi je bila najbolj delovna sobota. Vendar nam je izdatno pomagal lastnik parcele Joško, ki je v lastni režiji predhodno obnovil kar lep del svojega parkirišča in bistveno pripomogel k lepši in uporabnejši okolici. Preko dneva smo opravili vse potrebno. Večerni sobotni čas pa smo preživeli v igranju pikada in prijetnem kramljanju, saj smo se »šparali« za nedeljski finale. In nedeljski večer je postregel s pravo vaško veselico, ki se je ne sme zamuditi. Letos sta v nasprotju z lanskim letom prišla na svoj račun oba povabljena ansambla. Narodnozabavni ansambel Svetlin je dodobra ogrel množico obiskovalcev in potrdil lansko zelo dobro oceno. Veseli smo, da so se vrli Gorenjci s takim veseljem vrnili med nas in več kot upravičili svoj sloves. Da pa tišina med pavzami ne bi bila preveč moreča in moteča, je poskrbel še Gregor Kobal s svojim ansamblom, ki je prav tako dal »vse od sebe«. In kar je muzikante še najbolj veselilo in jim dajalo korajže – plesišče je bilo polno do zadnje odigrane pesmi že v zgodnjih ponedeljkovih urah.
Z zadovoljstvom se spominjamo te nedelje in še velikokrat bomo obujali spomin nanjo. Na srečo v ljudeh ostanejo zapisani zlasti lepi dogodki in letošnja Bobarska noč jih bo v naših spominih nosila kar nekaj. Zahvala vsem kuharjem, pekom, natakarjem, redarjem (…) in ne nazadnje tudi vsem obiskovalcem. Skupaj nam je bilo lepo.
Naslednje leto pa ….. prvo avgustovsko nedeljo si le rezervirajte za 8. Bobarsko noč v Višnjah.

Robert Kobal
iskalnik