ajdovščina
      kako do nas
      naša dežela
      podnebje
      gospodarstvo
      naši kraji

dediščina
      zgodovina
      naravna dediščina
      sakralna dediščina
      arheološka dediščina
      kulturna dediščina
      spomini
      osebnosti
      zgodbe
      običaji

doživetja
      pohodne poti
      oglejte si
      šport in rekreacija
      izleti

gostilne, kmetije
      gostilne
      izletniške kmetije
      osmice
      vinogradniške kmetije
      tradicionalne jedi

gostoljubno
      nočitve
      planinske koče
      pikniki
      lovske koče

koristno
domače
      vino
      sadje
      doma pridelano
      rokodelci
      spominki
utrinki
utrinki
društva
      kulturna društva
      športna društva
      turistična društva       humanitarna društva       mladinska društva       ostalo
utrinki
povejte vi
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina

tel.: 05 365 91 40
mob.: +386 31 355 110
e-pošta

Urnik:
pon - pet: 8:00 - 16:00
sob: 8:00 - 12:00

stalne zbirke

Vizionarna

Ivo Boscarol, direktor in lastnik Pipistrela, v Vizionarni obljublja zanimive dogodke - Vizionarna bo proizvajala kulturne, multimedijske, umetniške, znanstvene in še drugačne dogodke Pipistrel je vodilni svetovni proizvajalec ultralahkih motorno-jadralnih letal ter jadralnih letal s pomožnim motorjem. Visokotehnološki design, proizvodni objekt, ki uporablja najnovejšo tehnologijo s področja varovanja okolja in racionalne rabe energije, ena največjih sončnih elektrarn v Sloveniji, številne nagrade in priznanja… Vse to postavlja Pipistrel v sam vrh sodobne tehnologije.

Toda skrivnost uspeha naših letal ni samo v znanosti, temveč tudi v dovršeni obliki, elegantnem designu, popolnosti linij, ki tvorijo obris in ustvarjajo iluzijo, kot da se letalo zlije z zrakom in postane del neba.

Načrtovanje letal je svojevrstna umetnost, težnja k popolnosti.

Zato smo pri Pipistrelu vedno pripravljeni prisluhniti vizionarjem, ki tako kot mi sami, stremijo po preseganju omejitev materiala in se trudijo za dosego popolnosti estetike v okviru najsodobnejše tehnologije.

V ta namen je bil ustanovljen Pipistrelov razvojni in raziskovalni inštitut - znanstveno-kulturni center, ki pod eno streho združuje laboratorij za aplikativno tehnologijo in raziskave, razvojni oddelek Pipistrela, predavalnice za sodelovanje in izmenjavo znanja z univerzami ter sedaj tudi večnamenski prostor - Vizionarno.

Toliko se nas je gnetlo, pa prav udobno smo se imeli ... Vizionarno, katere geslo je "Znanost in umetnost z roko v roki", smo otvorili 5. februarja 2010 z razstavo likovnih del Jožice Žigon. Načrtujemo pa tudi druge kulturno-umetniške in medijske dogodke, kot na primer literarne večere, manjše (komorne) koncerte, gledališke nastope, na primer kakšno monodramo ali komični večer, predavanja, znanstvene večere, različna izobraževanja (tako notranja kot za obiskovalce), projekcije filmov (v prihodnosti verjetno tudi v 3D tehnologiji)…

Zlasti pa serijo pogovornih večerov, ki jih imenujemo Večeri z Vizijo: to bodo pogovori z zanimivimi ljudmi, znanstveniki, kulturniki, ekstremnimi športniki in drugimi vplivnimi ljudmi. Pipistrel namreč dnevno obiskujejo gostje iz oddaljenih predelov sveta, znani poslovneži in medijske osebnosti. Ali ste vedeli, da so nas med drugimi obiskali že Matevž Lenarčič, ki je obletel svet, Joe Sutter, konstruktor Boeinga 747, Larry Page, ustanovitelj in lastnik Googla, podjetnik Gavrilović (saj vsi poznate njegovo pašteto), mnogo različnih politikov, glasbenikov, kulturnikov in pa čisto pravi arabski šejk s turbanom.

Verjamemo bi bilo spoznati takšne ljudi zanimivo tudi za širšo javnost, zato smo se odločili dogajanje v Pipistrelu, ki je bilo do sedaj skrito za tovarniškimi zidovi, odpreti publiki. To bo Pipistrelov doprinos k kulturnemu dogajanju domačega okolja in svojevrstna zahvala ljudem, ki nas podpirajo pri naši dejavnosti.
Prav zato se bomo trudili da bodo te prireditve za obiskovalce če bo le mogoče brezplačne.

Vizionarna
Pipistrel d.o.o. Ajdovščina
Goriška c.50 a
5270 Ajdovščina
E-pošta:

Zanimive povezave:

Šturski Mrtvec v rdečem plašču v Vizionarni
iskalnik