ajdovščina
      kako do nas
      naša dežela
      podnebje
      gospodarstvo
      naši kraji

dediščina
      zgodovina
      naravna dediščina
      sakralna dediščina
      arheološka dediščina
      kulturna dediščina
      spomini
      osebnosti
      zgodbe
      običaji

doživetja
      pohodne poti
      oglejte si
      šport in rekreacija
      izleti

gostilne, kmetije
      gostilne
      izletniške kmetije
      osmice
      vinogradniške kmetije
      tradicionalne jedi

gostoljubno
      nočitve
      planinske koče
      pikniki
      lovske koče

koristno
domače
      vino
      sadje
      doma pridelano
      rokodelci
      spominki
utrinki
utrinki
društva
      kulturna društva
      športna društva
      turistična društva       humanitarna društva       mladinska društva       ostalo
utrinki
povejte vi
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina

tel.: 05 365 91 40
mob.: +386 31 355 110
e-pošta

Urnik:
pon - pet: 8:00 - 16:00
sob: 8:00 - 12:00

športna društva

Sport klub DOL

Sport klub DOL
p.p. 31
5270 Ajdovščina
Predsednik: Jože Bizjak
Tel.: 05 364 66 46, 040 831 382


Sport klub DOL vsako leto v decembru organizira sejem rabljene smučarske opreme v prostorih OŠ Danila Lokarja v Ajdovščini. Pridite in izberite kar še nimate v omarah in se pripravite na novo smučarsko sezono.

December 2008
Sport  klub  » D O L » Ajdovščina pred novo tekmovalno sezono

Že vrsto sezon člani našega kluba marljivo trenirajo in žanjejo uspehe, tako na regijskem kot tudi na državnem nivoju. Naši tekmovalci se redno udeležujejo otroških in mladinskih mednarodnih tekmovanj, kjer se srečajo z vrstniki iz celega sveta.
Sezona traja od maja, ko začnemo s testiranji in izbiro nove opreme, pa do konca aprila naslednjega leta, ko zaključimo s tekmovanji. Delo v 5 starostnih skupinah je obsežno in zahteva veliko vloženega truda. Tekmovalci namenjajo večino prostega časa za kakovosten trening, vendar nihče ne zanemarja šole. V težavnih trenutkih jim priskočijo na pomoč starši in trenerji, ki skrbijo za reden in uspešen trenažni proces. Oddih si privoščimo v mesecu juliju, ko otroci uživajo v počitnicah. 3 tedenski oddih je kratek, vendar dobrodošel, takoj nato pa že sledijo prvi treningi na snegu. V poletnih mesecih se poslužujemo vadbe na ledenikih v Avstriji in Švici. Od maja do konca avgusta opravimo 20-30 dni na snegu, ter vsakodnevno vzdržujemo in izboljšujemo telesno pripravljenost. Od septembra pa do konca novembra preselimo večino aktivnosti na ledenik Moelltal v Avstriji, kjer je naša baza za zaključno pripravo na tekmovalno sezono. Najmlajši tekmovalci opravijo med 80 in 90 dni na snegu ter 100 dni treninga v dvorani, starejši pa preživijo na snegu približno 160  do 170 dni in 120 dni treningov za telesno pripravo v dvorani in na prostem . Tekmovalna sezona je dolga in traja od decembra pa do sredine aprila. Posamezniki tekmujejo na najmanj 15 tekmah, starejši jih opravijo do 40 na sezono. Tekme potekajo večinoma v Sloveniji, mladinci in mladinke pa po celi Evropi. Ambicije tekmovalcev in trenerjev so velike, želja je prisotna, zato poteka delo kontinuirano in nemoteno.
V lanski sezoni so bili naši tekmovalci zelo uspešni, saj smo v reprezentančne ekipe uvrstili 3 tekmovalce, kar je za našo regijo velik uspeh, še posebej veseli uvrstitev mladinke v žensko C1 ekipo, kar je klubu predstavljalo velik zalogaj. V otroških kategorijah so se naši predstavniki na regijskih tekmah redno uvrščali na stopničke ter tudi zmagovali in osvajali skupne zmage. Še posebej pa smo ponosni na rezultate na državnem nivoju, kjer so naši tekmovalci osvojili medalje v različnih kategorijah. Slokar Andreja je na mednarodnem tekmovanju v veleslalomu osvojila srebrno kolajno ter skupno v državi zasedla 7. mesto. Bajc Franko se je poleg bronaste kolajne na državni tekmi, redno uvrščal med 8 najboljših mlajših dečkov v  Sloveniji, žal pa ga je poškodba ustavila, da ni zastopal države na mednarodnih tekmah. Nina Kobal je v kategoriji mladink osvojila skupno 5. mesto ter se večkrat uvrstila na stopničke za zmagovalce, v kategoriji članic pa je osvojila skupno 14. mesto. Tudi drugi naši tekmovalci so zelo dobro tekmovali. Deskar na snegu Peter Stegovec je ponovno izpolnil normo za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, Diana Stegovec se je v spomladanskem delu sezone uvrščala med najboljših 10 v Sloveniji, v svoji generaciji pa celo med 3 najboljše. V lanski sezoni lahko pohvalimo vse tekmovalce saj so v večini izpolnili zadane cilje. Omeniti pa velja tudi, da nas je v začetku sezone spremljala smola, saj smo v pripravljalnem delu, zaradi hude poškodbe izgubili Roka Bizjaka, ki je v kategoriji cicibanov dosegel skupno 9. mesto ter se večkrat približal najboljšim trem.
V sezoni 2008-09 so želje in pričakovanja podobne lanskim s tem, da želimo storiti še korak naprej. Ekipi sta se pridružila otroška reprezentanta, zato se je obseg vadbe še povečal. 4 trenerji skrbijo, da poteka delo nemoteno in  po programu, ki je bil sestavljen in sprejet v mesecu maju letošnjega leta.
Kljub obilici finančnih težav  vztrajamo pri celoviti izvedbi dogovorjenega programa. Upamo, da bomo ob pomoči sponzorjev in donatorjev ter z lastnim delom uspeli zagotoviti predviden obseg sredstev, ki bo zagotavljal celotno realizacijo programa in s tem tudi izboljšanje lanskih  tekmovalnih rezultatov. Prepričani smo, da vas naše mlade tekmovalke in tekmovalci v prihajajoči tekmovalni sezoni ne bodo razočarali.iskalnik