ajdovščina
      kako do nas
      naša dežela
      podnebje
      gospodarstvo
      naši kraji

dediščina
      zgodovina
      naravna dediščina
      sakralna dediščina
      arheološka dediščina
      kulturna dediščina
      spomini
      osebnosti
      zgodbe
      običaji

doživetja
      pohodne poti
      oglejte si
      šport in rekreacija
      izleti

gostilne, kmetije
      gostilne
      izletniške kmetije
      osmice
      vinogradniške kmetije
      tradicionalne jedi

gostoljubno
      nočitve
      planinske koče
      pikniki
      lovske koče

koristno
domače
      vino
      sadje
      doma pridelano
      rokodelci
      spominki
utrinki
utrinki
društva
      kulturna društva
      športna društva
      turistična društva       humanitarna društva       mladinska društva       ostalo
utrinki
povejte vi
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina

tel.: 05 365 91 40
mob.: +386 31 355 110
e-pošta

Urnik:
pon - pet: 8:00 - 16:00
sob: 8:00 - 12:00

nočitve

Turistična kmetija Birsa, Brje na Vipavskem

Turistična kmetija Birsa
Brje 18 a
5263 Dobravlje
Tel.: 05 368 81 13
GSM: 031 742 437
E-pošta:
Spletna stran: www.kmetijabirsa.com

Turistična kmetija Birsa ima bogato tradicijo, o tem priča tudi dejstvo, da je gospodar Oskar leta 1988 zaoral ledino v tovrstni dejavnosti na zgornjem Vipavskem. Od takrat dalje je znano, da je pri Birsovih lepo: okusna hrana, odlična domača kapljica, prijazni gostitelji, prijetna atraktivna okolica in udobne postelje v njihovih sobah ter apartmajih.

Nočitve: Pri Birsovih vam bodo ponudili postelje. Kmetija ima dve dvoposteljni sobi s skupno kopalnico, apartma za šest oseb in apartma za dve osebi. Lahko se odločite zgolj za spanje, za nočitev z zajtrkom, za polpenzion ali pa za polni penzion. Nočitve so na kmetiji na voljo skozi vse leto.  
Apartma - studio za 2 osebi:
kuhinja (s hladilnikom, štedilnik s pečico, posoda za kuhanje), jedilnica, spalnica, kopalnica s tušem
Apartma za 6 oseb:
moderno opremljen apartma, kuhinja (s hladilnikom, štedilnik s pečico, posoda za kuhanje), jedilnica, dnevna soba, 2 spalnici, WC, kopalnica z jakuzijem

Na Turistični kmetiji Birsa vam bodo ponudili odlično domačo kapljico. Gospodar Oskar obdeluje 5 hektarov vinogradov in z veliko ljubezni neguje 16 tisoč trt na sončnih pobočjih brejskih gričev.  

Na domačiji imajo lepo kamnito in obokano vinsko klet, ki jo ob sodobnih tehnoloških napravah in posodju krasijo leseni sodi. V hramu gospodar Oskar doneguje mošt, ki za martinovo postane vino. Ob tradicionalnih vipavskih vinih – mešano belo in rdeče – boste v hramu odkrivali tudi odlična sortna vina: modri pinot, cabernet sauvignon, barbera, merlot, rebula, laški rizling, sivi pinot,…
Vino na kmetiji tudi stekleničijo, tako si za popotnico domov lahko odnesete buteljko izbranega vina in, kadar jo boste odprli, se vam bo skozi okus prikazala dežela Vipavska…

Dobro vino spada k dobri hrani. Pri Birsovih  že od nekdaj slovijo po odlični, doma pridelani hrani.  Za povrh pa merica žganja: morda bi želeli poizkusiti pravi domač tropinovec, ali pa kaj slajšega – figovo, višnjevo žganje,... Prav tako kot vino si za popotnico domov lahko odnesete tudi žganje in suhomesnate izdelke.

Na domačiji Birsovih lahko postrežejo 130 gostom naenkrat. Še posebno vešči so v pripravljanju posebnih dogodkov za zaključene skupine. Za vas bodo organizirali nepozabno poroko v njihovi vinski kleti. Priskrbeli vam bodo vse, kar je potrebno za dobro zabavo. Najnovejša ponudba Birsovih so občasno organizirani večeri z živo plesno glasbo. Gostoljubnost vam bo gospodar Oskar izkazal tudi v kleti, kjer lahko degustirate najboljše, kar premore.

Poleti pa si v okolici kmetije lahko privoščite piknik ali se odpravite na izlet v bližnjo okolico - na hrib, kjer je cerkvica Sv. Martina, tisti aktivnejši pa se boste podali dlje: na raziskovanje Vipavske doline ali bližnjega Krasa na ogled gradu Rihemberg ali Štanjela.
Birsatovi sosedje se ukvarjajo s konjerejo, Kristina Naglost je vaditeljica jahanja, če pa jahanje že obvladate, potem se lahko s konjem odpravite na izlet v bližnjo okolico.  

Odprto: petek in sobota od 15:00 do 1:00, nedelja 12:00 do 22:00; ostale dni v letu po dogovoru.
*Za goste, ki bivajo na kmetiji, je za nastanitev in hrano poskrbljeno vsak dan.
iskalnik